Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

εν αρχή ην το Πάρτι


Ήταν τέλος εποχής. Ο ήλιος ήταν τόσο δυνατός που σου έβαζε φωτιά. Όλοι είχανε μικρές φωτίτσες πάνω από τα κεφαλάκια τους. Ένα μεγάλο βουνό και τριγύρω πολλά πολλά δέντρα, κάτω χόρτα και χώματα. Δύο τεράστια μπαούλα σ' ένα ξέφωτο και κάτι μικροσκοπικά ανθρωπάκια που πήγαιναν πέρα δώθε και κάθε φορά που κυλιόντουσαν λίγο πιο γρήγορα, ο αέρας σήκωνε τα χώματα και οι φωτίτσες μεγάλωναν και έφταναν ψηλά ψηλά στον ουρανό.

-Η φωτιά σου είναι η μεγαλύτερη απ' όλες εδώ πέρα. Δεν φοβάσαι;

-Μην ψαρώνεις, οφθαλμαπάτη είναι. Απλώς κατάφερα να σε μαγέψω. Έπεσες στην παγίδα μου. Σε παρακολουθώ τόσο καιρό να ρίχνεις στο πλυντήριο κομμάτια της ψυχής σου και ύστερα να τα απλώνεις ανάποδα στο διαδίκτυο. Ρίξε λίγο ακόμα λάδι στη φωτιά μου μη σβήσει και έλα να παίξουμε.

Ήταν αρχή εποχής. Ο ήλιος άρχισε να δύει και η Αυγουστιάτικη πανσέληνος κάθισε αναπαυτικά στο θρόνο της. Οι φωτιές είχαν φουντώσει τώρα και χιλιάδες σπίθες ανακατεμένες με εγκεφαλικά κύτταρα σκέπαζαν τα χόρτα και τα χώματα. Τα μπαούλα μούγκριζαν ρυθμικά και τα ανθρωπάκια προσκυνούσαν σε κάθε τους προσταγή σε συχνότητα 180 bpm τουλάχιστον.

-Σου αρέσουν τα παιχνίδια; είπε ένα μικρό ανθρωπάκι σε ένα άλλο μικρό ανθρωπάκι. Τότε το δεύτερο έπιασε το πρώτο από το χέρι και άρχισε να τρέχει προς το δεξί μπαούλο της αλάνας.

-Ξαναπές μου εδώ, τι είπες;
-είπα, σου αρέσουν τα παιχνίδια;
-όχι, αποκρίθηκε λυπημένο.
-Μα γιατί; ρώτησε το πρώτο με απορία, γελώντας άγρια.
-Γιατί τα παιχνίδια είναι όλα για την εξουσία όπως και ο έρωτας καμιά φορά είναι ένα παιχνίδι εξουσίας.
-Καλά κατάλαβα χαζούλι ότι είσαι πολύ χαζούλι. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια εξουσίας. Θέλεις ρε να παίξουμε; Πες την αλήθεια και σταμάτα τις υπεκφυγές.
-Εντάξει.

Τότε τα δύο αυτά ανθρωπάκια μπήκαν μέσα στα μπαούλα.
Σε διαφορετικά το καθένα. Το ένα μπαούλο ταξίδεψε εδώ και το άλλο μπαούλο εκεί.
Εν το μεταξύ φώναζε το ένα στο άλλο και καθώς τα χιλιόμετρα μεγάλωναν φώναζαν πιο δυνατά και πιο δυνατά.

Κάπου εδώ μέσα ίσως βρεις τις φωνητικές τους χορδές σπασμένες.

Δεν είναι ότι σώπασαν.
Απλώς μεταλλάχτηκαν σε ψηφιακά κύματα για να νικήσουν την απόσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου